jueves, 9 de julio de 2009

Els comitès d'empresa dels diaris de Catalunya exposen als consellers Tresserras i Serna la greu situació de la professió

Els comitès d'empresa de la premsa diària a Catalunya s’han reunit aquest matí amb el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i la consellera de Treball, Mar Serna, per analitzar les conseqüències del context econòmic actual en la professió periodística. Els comitès d’empresa han presentat un Manifest que alerta de la greu situació que avui viuen els periodistes en l’exercici de la professió.

La trobada ha tingut lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya i tant els representats dels comitès d’empresa com els membres del Govern han coincidit en la necessitat d’unir esforços per garantir una informació veraç i plural que determina la qualitat del sistema democràtic.

Els comitès han lamentat que, davant la crisi, les empreses apostin per la solució més simple de reduir plantilles, i sense tenir en compte que una ocupació de mala qualitat equival a un periodisme de baixa qualitat. Els comitès han apuntat que el procés de reconversió que estan vivint els mitjans ha de garantir unes condicions mínimes per tal que el periodista pugui complir el seu compromís d’informar els ciutadans.

Les jornades laborals allargades per cobrir la reducció de personal; la polivalència cada vegada major del periodista que afecta els continguts informatius; la reducció del nombre de col·laboradors i l’externalització dels serveis són alguns dels problemes que els comitès d’empresa han traslladat als consellers de la Generalitat.

Amb la trobada d’avui al Col·legi, és la primera vegada que comitès d’empresa de premsa i membres d’un govern es reuneixen per analitzar la crisi als mitjans de comunicació.

Si voleu veure la informació recollida pel TeleNotícies Migdia de TV3, aneu directes al minut 22' 50" d'aquest vídeo:

http://www.tv3.cat/videos/1359219

No hay comentarios:

Publicar un comentario